Kuskvägen 2  ingång ENTRÉ   191 62  Sollentuna

Tel 08-623 10 60

 

 

 

 

 

 

2 av 3 sänker sitt HCP i snitt med 20,5%!

(alla i snitt 14,7% sänkning - GIT 0,5% höjning)

Med Smart Balance Golfs patenterade system

bara igenom att byta klubbor!

läs mer

Räntefritt via

Kontakt

Brejans AB

Kuskvägen 2

191 62 Sollentuna

Sweden

Telefon +46 (8) 623 10 60

E-post

 

 Bank Giro  5592-5705

Tidsbokning rekommenderas då vi kan stå upptagna med utprovning.

 

Lunch stänkt 13:00 - 14:00

Karta, vägbeskrivning och SL

Vem är Breit Olsson mannen bakom Smart Balance Golf?

Kort kan man beskriva Breit som trebarnsfar gift med Eva. Utbildad sjömaskinist, styr- och reglertekniker och datatekniker med en praktiskt och teknisk förmåga.

Utbildning i klubbmakeri fick Breit i början av 90-talet från de tre stora komponenttillverkarna Marltby, Golfsmith och Dynacraft. Då märkte han att de inte lärde ut samma sak. En så kallad sanning, att svinghastigheten skulle öka med ett lättare skaft gällde. ”Jag fann att när man hade nått rätt vikt, så minskade slaglängden om skaftvikten minskades ytterligare. Det finns alltså en rätt skaftvikt för varje person som är lika med spelarens rätta motstånd”, säger Breit.

Ur detta växte så småningom Smart Balance Golf som bryter mot gängse konvention att bygga klubbor. Det är ett  forskningsprojekt där Breit lagt månader om året.

”Vi är idag de enda som kan definiera en klubba och sedan bygga en exakt kopia med komponenter från ett annat märke”, säger Breit och fortsätter ”För den delen är vi unika i att kunna bygga två klubbor från samma märke som uppför sig identiskt.

Vem är då personen som utmanar de stora golfdrakarna? För att ta reda på det, tror jag att man får går tillbaka till tonåren där Breit växte upp med bangolf. Under den här tiden fick han lära sig vad målmedveten träning och hur viktigt materialet är. Ni vet hur bangolfare håller på med frysta bollar i termos och ändlösa utprovningar bollar för rätt studs.

Samma kompromisslösa träningsvilja och fokus på detaljer tog Breit med sig när han började bowla. Två träningspass om dagen samt en förståelse för material, som att rätt klotvikt handlar om max 2 grams differens på sju kilo gjorde att Breit nådde Sverigeeliten. Efter en rejäl analys av spelet, och ett års riktad träning för att få ett bättre spärrspel var han redo att bli proffs. I det läget valde han att prioritera familjen före en proffskarriär ute i Europa.

I början av 90-talet tog Breit sig an golfen, på sedvanligt sätt med stenhård träning och känsla för materialval. Tyvärr stoppade en trafikskada hans möjligheter att fullt utnyttja sin potential i det långa spelet. Skadan hindrade honom inte att bli singelhandikappare och skaffa sig ett närspel på scratchnivå.

Kort sagt har Breits använt sig av all sin erfarenhet för utvecklingen av Smart Balance Golf. Det gäller både teoretiska och praktiska studier som fokusering på träning och känsla för materialets betydelse. Den kanske viktigaste egenskapen är ändå helhetssynen, inget lämnas åt slumpen. Det kan gälla allt från spelanalys till mentalträning, det var inte något man höll på med inom bowlingen på den tiden. Kanske sammanfattar man Breits person bäst genom en kommentar från en av våra mest folkkära Europatoursegrare. - ”När det gäller Breit som person är jag mest imponerad av att han styrketränade under bowlingtiden”.

Själv tycker jag att han har en unik förmåga att söka hjälp av andra, när kunskaperna inte räcker till. Det kan vara hos Mike Duggan tidigare Tom Wishons högra hand, eller hos matematiker, företagare eller kameraspecialister för att bygga upp Europas modernaste utprovningsstudio. Kort sagt, han har en förmåga att omge sig med rätt medarbetare.

 

Stefan Angel, kund och vän.