Utprovning

 

Utprovning från wedge till driver

 

Det är samma utprovning oavsett vilken klubba du vill ha, från wedge till driver. Utprovningen tar cirka 90 minuter, glöm inte att ta med golfskor och handske.

Först slår du olika järnsexor, normalt 7 stycken för att hitta ett startvärde där du träffar i klubbans sweet spot. Klubborna är uppbyggda efter hur vårt motoriska system fungerar. Det motoriska systemet är genetiskt och det styr och bygger muskelminnet.

I bilden ser du en kunds träffbild med egen klubba och hur den ser ut efter utprovningen.

 

 

Det bevisar att bollträff inte är något du behöver träna, utan det är en materialfråga. Kan du inte träffa bollen i sweet spot så är det fel på klubban.

Vi använder Newtons rörelselagar för att beräkna allt ifrån huvud till skaft och grepp. Från startvärdet på järnsexan kan vi räkna ut hur de andra klubborna ska se ut.

 

Baserat på järnsexan kan vi med matematikens hjälp byta skaft med bibehållen bollträff, det innebär att vi kan identifiera det mest optimala skaftet för dig. Resultatet från en skaftutprovning ger en minskning i längd- och sidspridning med upp till 50 % och ökning i längd med upp till en klubba.

 

Vi kan testa skaft från det lättaste grafitskaftet till det tyngsta stålskaftet med bibehållen bollträff i sweet spot. Utan bollträff i sweet spot kan man inte prova skaft för flykt, minskad spridning eller hitta vilket skaft som går längst.

 

Bilden visar hur en vanlig amatör träffar med olika skaft. Lägg märke till att träffen inte är mitt i bladet utan konstant något närmare skaftet. Sweet spot på en golfklubba sitter sällan i mitten på bladet, Sweet spot mäts från centrum skaft och det är inte ovanligt att den kan ligga allt från 26mm till 45mm från skaftet. Det gäller att man vet vad man testar.

 

 

 

När vi väl provat ut en järnsexa, vet vi hur din wedge till driver ska byggas för att fungera lika bra.

 

Vi kollar självklart längd, loft, lie och andra specifikationer, inget som har betydelse utelämnas för att tillverka så bra klubbor som vi kan.

 

När klubborna är klara slår du igenom alla klubbor och ser att du har bollträff i sweet spot på alla klubbor och att lievinkel är rätt på alla klubbor, innan du får ta dem med dig.

 

Utprovningen är en investering på 900 kr och dras inte av priset på klubborna:

 

När utprovningen väl är gjord kan du köpa de klubbor som du väljer och sedan komplettera med andra, från wedge till driver, utan att göra någon ny utprovning. Du kan faktiskt köpa ett helt nytt set, utan att behöva göra en ny utprovning.

 

 

 

BYGGA KLUBBOR:

 

Det finns två alternativ:

 

Alt 1

Vi hittar det bästa skaftet som tillverkaren erbjuder via deras custom sortiment och bygger klubborna med de skaften. Du får bollträff i sweet spot på alla klubbor.

 

Skaften har en tillverkningsavvikelse som är flera gånger för stor för att få maximal precision.

 

Alt 2

Vi handplockar varje skaft utifrån dina behov, det blir likadana skaft i alla järnen, wedgar och driving irons kan få andra skaft. Det betyder att vi går utanför vad tillverkaren erbjuder och hittar det bästa skaftet i varje klubba i hela setet för ett så optimalt resultat som möjligt.

 

För handplockade skaft betalar du tillägg på 530 kr per klubba.

 

 

 

Ombyggnation av egna klubbor

 

Utprovningskostnad 900 kr och 400 kr per klubba. Till detta tillkommer kostnad för grepp och eventuell butvikt, förlägnare etc.

 

Det ska inte jämföras med vår ordinarie utprovning. Här tar vi inte isär klubban utan klubban viktas och balanseras med det skaft och huvud som du har.

 

Vi skapar en så bra bollträff vi kan, men längd och sid precision kan vi inte påverka på samma sätt som när vi väljer nya skaft.

 

Vid leveransen går vi igenom lie och bollträff på samma sätt som i den ordinarie utprovningen.

 

 

PUTTER:

 

Utprovning av Putter 500 kr.

 

Utprovning med egen putter 800 kr + nytt grepp och materialet som behövs.

 

Det första vi gör är att se att du kan sikta med puttern.

 

Därefter kommer längd och lie så att du kan stå bra till puttern och svinga den naturligt efter dina förutsättningar.

 

Vikt och balans är lika viktigt på en putter för att du ska kunna träffa bollen i sweet spot. Det ger en bra blad- och längdkontroll.

 

Grepp anpassas så att händer och fingrar ligger bekvämt utan spänning.

 

Puttern byggs under utprovningen, i de flesta fall får du med dig puttern när du går.