Hjärtat i utprovningen är leveransen!


Utprovnings tiden är ca. 1,5 till 2 timmar till det kommer en leverans koll som är upp till 60 minuter beroende på antal klubbor.
Kostnad för utprovning är 900kr.

Från utprovning till leverans är det 14 dagar i de flesta fall trotts rådande situation i världen.

LEVERANSEN AV DINA NYA GOLFKLUBBOR.

Efter att du har värmt upp så går vi igenom lie på alla järnklubbor och wedgar, och inte bara på en klubba.

Därefter slår vi ett slag byter klubba och slår ett slag tills vi har slagit igenom alla klubbor.
Det gör vi för att se att alla klubbor känns och spelar likadant samt att bollträffen inte flyttar på sig mellan klubborna, allt för att skapa ett så bra set klubbor som möjligt. Ä
r det någon som sticker ut så kollar vi den efteråt och justerar in den så den harmoniserar med övriga klubborna.
När vi har gått igenom alla klubborna och är nöjda med resultatet får du klubborna med dig.


UTPROVNING STEG 1

Ha din golfbag, skor och handske med dig.

Efter att du är uppvärmd får du slå de 26 klubborna som du ser med de olikfärgade greppen. De är alla lika långa, samma loft och lie, likadana skaft med samma styvhet och samma modell av huvud. Men de har 1 grams skillnad i huvudvikt och är byggda efter hur våran motorkontroll fungerar. Det är för att se hur klubban behöver vara byggd för att du ska bra bollträff i klubbhuvudet som möjligt.

Det ger ett viktigt startvärde en utgångspunkt för nästa steg SKAFTBYTE: 

UTPROVNING STEG 2 SKAFTBYTE

Om du testar ett skaft men inte får bollträff, vad testar du då? många skyller på att det är fel skaft. Men för att kunna testa skaft så behöver klubban anpassas individuellt till varje skaft och spelare. Det gör vi och då kan vi se hur skaftet ska vara uppbyggt för att du ska få så liten spridning i längd och sida där bollen dimper ner alltså carry. För då har vi mätt upp hur klubban presterar som bäst och det förutsätter att du har balans och framförallt samma balans från slag till slag, för annars skulle bollspridningen inte vara som minst. Du har en viss bollspridning för annars skulle du säkert vara på Touren idag. Men vi kan göra den så liten som möjligt.

Nu har du möjlighet att jämföra den utprovade klubban mot din för att se vad du kan få, och det som du kommer att uppleva är en klubba som är lättare och stabilare att svinga och som hjälper dig i genomsvingen. Till sist slår vi några slag med drivern för att få de data vi behöver för att bygga den.

STEG 3 LIE, LÄNGD OCH GREPP MM.

Nu är det dags att kolla hur lång klubba du bör ha, och det är inte hur lång du är som endast påverkar det utan framför allt din rörlighet. Det innebär att längd mäts upp på den kortaste klubban du kommer att ha i bagen, för den behöver vara lång nog.
Lie mäts sedan i förhållande till längden på klubban du kommer att få, men vi behöver ha koll på hur sulan är byggd för att förstå var märket från lie plattan kommer att hamna. Se bilden nedanför.
Därefter har vi grepp både i storlek och material. 
När vi har samlat in all information till hur dina klubbor ska vara byggda så går utprovningen över i en investerings fas som börjar med Set uppbyggnad.

SET UPPBYGGNAD.

Set uppbyggnad är bland annat beroende på hur du spelar och hur du är som person. Och här kommer golfbagen in i bilden speciellt om du inte ska byta alla klubbor. Det gör att vi bara behöver bygga de klubbor som du faktiskt behöver.

Någonting att tänka på är att planera hela setet även de klubbor du inte kommer att köpa just nu. För när det är tid för dem så behöver du inte göra en ny utprovning. Vi har hela specifikationen på din klubba så du behöver bara höra av dig så bygger vi den klubban du vill ha. Därefter kommer du förbi och vi gör en leverans koll att klubban levererar.


KLUBBHUVUDEN.

Nu är det dags att välja vilka huvuden som du vill ha och spela med. Efter att vi har valt ut de huvudena som är lämpliga att för dig att spela med kan du välja det huvudet som du gillar mest, tycker är snyggast.
vi går igenom av material och färg på grepp och där det är möjligt även på skaft.

Har jag allt material hemma så startar skapandet av dina nya klubbor på en gång. ca. 10 dagar senare kan vi leverera. Handpenning på 50% vid beställning och resten vid leveransen.

Driver & träklubbor

Från den klubban som vi provade ut som har rätt skaft så bygger vi en virtuell slagrobot med dig i centrum, allt baserat på Newtons rörelselagar. Det är så vi får alla andra klubbor att också kännas och spela likadant. Så vi gör samma sak med träklubborna och då sitter bollträffen där den ska. Magiskt, nej tyvärr det är bara fysik. Därmed är utprovningen identisk med den ovanför, för att du orkar inte slå tillräckligt många kvalitativa slag för att göra en seriös utprovning. Precis som med de andra klubborna så testar vi dem med de klubborna som du faktiskt ska ha i en leverans koll.

Dyr driver

Att få drivern att gå längre är inte svårt, du ökar rörelseenergin i klubbhuvudet (klubban längre eller klubbhuvudet tyngre). Att få klubban att vara lika lättspelad som resten av klubborna är en helt annan sak. Det är här Newton kommer in igen, plus att vi behöver byta till den typ av skaft som man använder på touren. men det ger upp till 10% längre drivers och bortåt 30% rakare än en vanlig driver. 
De kostar från 10.000kr och upp

Putter utprovning   600Kr

Det första vi gör är att kolla hur du siktar, för det spelar ingen roll hur bar du slår bollen om du inte kan sikta. Därefter går vi igenom längd, lie, grepp och självklart bollträff samt rull.

Har vi puttern hemma bygger vi den undr utprovningen , annars tar vi hem den först och bygger puttern, därefter gör vi det sista tillsammans. Det gäller också om du vill ha Stabillity shaft.